Nygatan 13 • 903 27 Umeå
090-133950 (mån-fre 8-12)
Ladda ner Adobe Acrobat Reader här

Hyresinfo

Obs! Vi rekommenderar att använda Adobe Acrobat Reader för att fylla i och skriva ut blanketterna (då många webbläsares PDF preview funktion förvränger innehållet i blanketterna).

Blanketter

- Ansökan om andrahandsuthyrning
- Kontrakt för andrahandsuthyrning (observera att ansökan om andrahandsuthyrning först måste godkännas)
- Ansökan om lägenhetsbyte
- Uppsägning av lägenhet, garage eller bilplats
- Flyttstädningschecklista
- Störningsanmälan

Flyttanmälan till Skatteverket

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (https://skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se).

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.