Nygatan 13 • 903 27 Umeå
090-133950 (mån-fre 8-12)
Nyheter
2022-02-11
Ny Willys-butik öppnar i centrala Umeå: ”Blir bästa läge”

Nu står det klart att livsmedelskedjan Willys öppnar en ny butik i Umeå, denna gång en närbutik i centrum.

– Det blir mitt på bästa läge, säger Johanna Eurén, kommunikationschef.

Butiken kommer att slå upp portarna där blomsteraffären Buketten just nu håller till, och blir en av kedjans Willys Hemma-koncept med mindre närbutiker i centrala lägen.

– De finns på rätt många håll i Sverige, men det blir den första i Umeå. Det är ett mindre sortiment men med samma ambition som alltid på Willys, med allt man behöver och till låga priser, säger Johanna Eurén, kommunikationschef Willys.

Buketten kommer att flytta inom samma byggnad, till en lokal närmare Lottas krog och som granne till kläd- och inredningsbutiken Blank the hub.

– Det blir en liten rockad. Mias lustgård och Helens under blir kvar, de får lite mindre djupa butiker men blir i stället bredare med större skyltfönster, berättar Hans Westin, vd på hyresvärden Umehem.

Lastintag skapas på baksidan av butikerna med varutransporter från Götgatan.

Först av allt ska Buketten få en ny lokal, som just nu står tom, och bygglov och andra tillstånd ska falla på plats.

– Vi hoppas att det går snabbt igenom alla kvarnar, säger Hans Westin, och fortsätter:

– Det är roligt för Umehem, och jätteroligt för Umeå centrum. Vi har haft många förfrågningar på de här butikslokalerna, men har väntat på att Willys skulle ta det här beslutet och göra en riktig satsning. Det är ett väldigt bra läge, särskilt nu när det har blivit så fint utefter Rådhusesplanaden.

Den nya Willys-butiken blir på 1 100 kvadratmeter och kommer att skapa 20 nya arbetstillfällen.

– Vi hoppas bli klara så att vi kan öppna i slutet av det här året, säger Johanna Eurén.

Willys har sedan tidigare två butiker i Umeå, en på Ersboda och en i köpcentret Avion. Det är också klart att man öppnar ytterligare en butik på Klockarbäckens handelsområde, under 2023.

– Det är en viktig offensiv för oss i Umeå. Umeå är en viktig stad för oss som Norrlands största stad, en dynamisk stad som växer där vi definitivt vill ha bra närvaro, säger Johanna Eurén.

källa: VK / Evelina Åberg / 8 Februari 2022